ANASAYFA                                                                                                                                          GİRİŞ SAYFASI

Yes 1968

0
yes

(Müzik Ansiklopedisi) Kültür - Sanat.

Download - İndir

Yes, 4 Ağustos 1968’de basist Chris Squire ve vokal Jon Anderson tarafından kurulan İngiliz progressive rock grubu. 1970’li yıllarda müzikal yaratıcılıklarının en üst düzeylerini yakaladılar. 1980’li yıllarda dönemin müzikal formlarına daha yakın bir yapı ile tekrar gündeme geldiler.

1990’lı yılların ortalarından 2004 yılına kadar sürekli turne halinde olan Yes, bu dönem içerisinde 30. ve 35. yıldönümü şovlarının yanı sıra Keys to Ascension (1996), Keys to Ascension 2 (1997), Open Your Eyes (1997), The Ladder (1999) ve Magnification (2001) albümlerini çıkardılar. Dört yıllık bir sessizliğin ardından konserlere devam eden Yes, bu süreçte sağlık sorunları nedeniyle Anderson yerine Benoît David ve Wakeman yerine oğlu Oliver Wakeman ile yoluna devam etti. 2011 yılında 30 yılın ardından klavyeye geri dönen Downes ile Fly from Here albümlerini çıkardılar. Grubun 21. albümü Heaven & Earth, Davison ile ilk albümleri, Haziran 2014’te çıktı. 19 Mayıs 2015 günü Yes, nadir görünen bir lösemiden dolayı Squire’ın gruptan geçici bir süre ayrılacağını ve yerine Sherwood’un bu dönemde grupla çalacağını duyudu. Squire lösemiden dolayı 27 Haziran 2015’te hayatını kaybetti.

Diskografi
Yes (1969)
Time and a Word (1970)
The Yes Album (1971)
Fragile (1971)
Close to the Edge (1972)
Tales from Topographic Oceans (1973)
Relayer (1974)
Going for the One (1977)
Tormato (1978)
Drama (1980)
90125 (1983)
Big Generator (1987)
Anderson Bruford Wakeman Howe (1989)
Union (1991)
Talk (1994)
Keys to Ascension (1996)
Keys to Ascension 2 (1997)
Open Your Eyes (1997)
The Ladder (1999)
Magnification (2001)
Fly from Here (2011)
Heaven & Earth (2014)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yes_(muzik_grubu)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir