ANASAYFA                                                                                                                                          GİRİŞ SAYFASI

Ayna

2
Ayna

(Müzik Ansiklopedisi) Kültür - Sanat.

Download - İndir

Ayna grubu Erhan GÜLERYÜZ tarafından 1996 yılında kurulmuş bir Türk rock müzik grubudur.
Ayna grubu, 1996 senesinde ilk albümünü piyasaya sürmüştür. Grup kendilerini bir albüm grubu olarak değil, konser grubu olarak tanımlamaktadır.

Ayna grubu Üyeleri
Erhan GÜLERYÜZ (Vokal)
Can GÜNEY (Gitar)
Orçun ÇOLAK (Klavye)
Can ERGENLER (Bas gitar)
Bülent AKBAY (Davul)

Grubun Başarıları Hakkında başlıca bilinmesi gerekenler:
Ayna’nın Aldığı Ödüller:

Ayna grubu 1996, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “en iyi grup ödülü” almıştır.
3 sene üst üste aldığı ödül ile Altın Kelebek ödülünün de sahibi olmuş ve daha birçok dalda 100’den fazla ödül almış tek Türk grubudur.
2014 Mevlana Hoşgörü ve Barış Ödülleri’nde yılın “en iyi grup ödülü”ne layık görülmüştür.

Ayna Grubu Başarıları:

Ayna 23 Nisan 1997 tarihinde TBMM bahçesinde 150.000 kişiye konser verdiler.
Türkiye’de ve hatta dünyada 2600’den fazla konser vermiş ve halen konserlerine devam etmektedir.
Türkiye’de albüm satışları 1 milyonu geçen tek grup (Gittiğin Yağmurla Gel: 1996,1997) (Dön Bak Ayna’ya: 1998)
151 konser vererek 7 ay içinde rekor kıran tek grup.
En son yapılan konserle AYNA 2.600 konser vererek rekora devam ediyor.
Bugüne kadar yapılan albüm satışlarının toplamı 10 milyonu aşan tek gruptur.

Dizi ve Film Müzikleri:

Sultan (Dizi) – 2001
Martılar Açken (Film) – 2002
Elveda (Dizi) – 2003
Dolunay (Dizi) – 2005
Zeynep (Dizi) – 2005
Abimm (Film) – 2009
Avrupa Avrupa (Dizi) 2011-2013
Gönül Hırsızı (Dizi) 2013
İçimde Akan Nehir (Film) – 2015
Diskografi:

(1993) Güller Açtı
(1996) Meçhul Şarkıcı
(1996) Gittiğin Yağmurla Gel
(1997) Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
(1998) Dön Bak Ayna’ya
(1999) Şarkılar ve Türküler
(2000) Çayımın Şekeri
(2002) Bostancı Durağı
(2004) Denizden Geliyoruz
(2005) Ayna Buğu-su
(2006) Nefes
(2010) Asmalımescit
(2011) Mavi Şarkılar
(2013) Ölsem De Kurtulsam (single)
(2014) İçimde Akan Nehir (single)
(2015) Sevmek (single)
(2017) Severek Ayrılanlar (single)
Yayınladığı Klipler:

Ceylan (1996) – Gittiğin Yağmurla Gel
Ölünce Sevemezsem Seni (1997) – Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
Gittiğin Yağmurla Gel (1997) – Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
Kiziroğlu (1998) – Dön Bak Aynaya
Akdeniz (1998) – Dön Bak Aynaya
Sen Unutma Beni (1998) – Dön Bak Aynaya
Arzu Gızım (1998) – Dön Bak Aynaya
Işığa Doğru (1998) – Dön Bak Aynaya
Leyla (1999) – Şarkılar ve Türküler
Gelincik (1999) – Şarkılar ve Türküler
Fosforlu Cevriye (1999) – Şarkılar ve Türküler
Kirpiklerin Ok Ok Eyle (1999) – Şarkılar ve Türküler
Sana Ne Oldu Böyle (2000) – Çayımın Şekeri
Çayımın Şekeri (2000) – Çayımın Şekeri
Anlatmalıymış Meğer (2000) – Çayımın Şekeri
Kadınım (2001) – Çayımın Şekeri
Ahu Gözlüm (2001) – Çayımın Şekeri
Severek Ayrılanlar (2002) – Bostancı Durağı
Tırtıl (2002) – Bostancı Durağı
Biz Akdenizliyiz (2004) – Denizden Geliyoruz
Aşık Oldum Anne (2005) – Denizden Geliyoruz
Nefes (2006) – Nefes
Can Ellerinden Gelmişem (2010)
Asmalımescit (2010) – Asmalımescit
Gemiler Sapasağlam (2010) – Asmalımescit
Aşıklar Tepesi (2011) – Mavi Şarkılar
Ölsemde Kurtulsam (2013) – Ölsemde Kurtulsam
İçimde Akan Nehir (2014) – Single
Sevmek (2015) – Single
Severek Ayrılanlar (2017) – Single

All Comments

  • Eskiden daha çok severdim.

    Salih Meram 22 Ocak 2021 02:12 Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir